3 redenen om voor een prepaid simkaart voor je telefoon te kiezen

2022-07-01
Don

Tijdens een zoektocht voor een simkaart voor je telefoon kom je er snel achter dat je eigenlijk twee mogelijkheden hebt: je koopt een prepaid simkaart, of je sluit een mobiel abonnement af. Beide hebben hun eigen voordelen en worden vaak gekozen. Ben je benieuwd naar wat de voordelen van prepaid zouden kunnen zijn? In dit artikel lees je drie redenen om voor een prepaid simkaart te kiezen!

1. Met een prepaid simkaart ben je flexibel

Een van de grootste voordelen van een prepaid simkaart kopen is dat je heel flexibel bent. Er is geen sprake van een contract, waardoor je zelf bepaalt wanneer je kosten maakt door te opwaarderen. Wil je de kaart even niet gebruiken? Dan maak je ook geen kosten. 

Bovendien kun je een prepaid kaart direct vervangen. Je hoeft geen rekening te houden met een contract. Hierdoor kun je bijvoorbeeld direct profiteren van een mooie aanbieding. Ook kun je een eventuele overstap naar een abonnement eenvoudig maken. Aangezien nummerbehoud gewoon altijd mogelijk is, hoef je je ook geen zorgen te maken dat je je telefoonnummer kwijt raakt.

2. Je maakt geen kosten buiten je bundel

Velen hebben wel eens een torenhoge rekening moeten betalen voor hun sim only abonnement of telefoonabonnement. Een van de meest gebruikelijke redenen van een onverwacht hoge rekening is kosten die buiten de bundel worden gemaakt. Er wordt dan bijvoorbeeld per ongeluk mobiele data gebruikt voor het kijken van filmpjes, of een kind koopt bepaalde applicaties (welke met de telefoonrekening worden betaald).

Het bovenstaande voorkom je wanneer je gebruik maakt van een prepaid simkaart. Je betaalt alleen voor je beltegoed. Hiermee kun je tegen een bepaald tarief per MB, belminuut en sms internetten, bellen en sms’en. Is je tegoed op? Dan zijn er geen extra kosten mogelijk, aangezien je eerst weer moet opwaarderen. Dit maakt prepaid overigens ook interessant voor kinderen, omdat er geen risico is op kosten buiten de bundel.

3. Voordelig bij minder gebruik

Als een van de voordelen van een sim only abonnement wordt vaak genoemd dat deze lekker goedkoop is. En hoewel het klopt dat een mobiel abonnement voordelig is, kan prepaid in sommige situaties nog voordeliger zijn. 

Vooral wanneer er sprake is van licht tot middelmatig gebruik, is de kans groot dat je met prepaid goedkoper uitkomt. Dit komt doordat je geen vaste kosten hebt. Sluit je een abonnement af, dan betaal je sowieso iedere maand voor je bundel. Hierbij maakt het niet uit of je al je data, belminuten en sms’jes hebt verbruikt, of dat je niet eens de helft hebt verbruikt.